Geschiedenis

1969

Bart Das werd geboren in 1969 en bracht zijn jeugd door in en rond Zelem, een deelgemeente van Halen in Limburg.

1985

Hij kreeg de bouwmicrobe op zijn 16de te pakken na een bezoek aan de Eiffeltoren te Parijs: de structuur en de bouwgeschiedenis van de toren werden zijn stokpaardje. Hij deed vakantiewerk om een heruitgave van de plannen van de Eiffeltoren te kunnen kopen. Hij staarde zich blind op de kunstige plannen, bestudeerde ze en maakte gedetailleerde maquettes van de toren. Voor zijn verjaardag kreeg hij tandenstokers en lijm van zijn vrienden voor het maken van de maquette!

1987

Hij volgde natuurwetenschappen aan het Sint-Jan-Berchmanscollege te Diest. Hij studeerde er af in 1987.
1987-1993 Hij was een enthousiast jeugdbegeleider bij de KSJ-Zelem. Bart begeleidde kinderen van 9 tot 14 jaar met sport, spel en sociale vaardigheden.

1987

Hij schreef zich in aan de Industriële Hogeschool van het Rijk te Hasselt (voorheen de mijnbouwschool) voor de studies van industieel ingenieur.

1992

Bart studeerde af aan de Industriële Hogeschool van het Gemeenschapsonderwijs BME - campus Hasselt met onderscheiding voor het diploma industrieel ingenieur bouwkunde.
1993-2005 Bart Das ging in dienst bij Bouwbedrijf Zeeuws te Zelem als projectleider (aannemer klasse 8). Hij ging de eerste dagen zelf mee naar de werf om de funderingsbekisting te maken. Hij was niet verlegen om de handen uit de mouwen te steken. Hij stak zijn gebrek aan ervaring niet onder stoelen of banken. Hij keek veel en leerde nog meer van de veel oudere vakmannen en collega's. Als projectleider had hij de verantwoordelijkheid over verschillende bouwprojecten. De voorbereiding, het bestellen van de materialen, het contractueel vastleggen van de onderaannemers, maar ook het uitwerken van alle bouwkundige details, de controle van conformiteit en kwaliteit op de werf waren dagelijkse kost. En dit zowel voor de ruwbouw als voor de afwerking. "Het instuderen van de plannen en het zoeken naar de beste oplossing van elk bouwkundig probleem zijn steeds mijn lievelingstaken geweest", aldus Bart Das. Met de 12 jaar ervaring die hij mocht opdoen binnen het bouwbedrijf heeft hij voldoende bagage om elke opdracht vakkundig te behandelen.

16 februari 2005

Bouwbedrijf Zeeuws legt na meer dan 60 jaar de boeken neer. Het voltallige personeel wordt overgenomen door de firma Vanderstraeten uit Lummen onder een nieuwe vennootschap Execon. Bart ziet af van het voorstel en vaart zijn eigen koers.

14 maart 2005

Bart Das Bouwcoördinatie bvba wordt opgericht. Hij werkt als freelance projectleider het project af dat hij tot het faillissement van Bouwbedrijf Zeeuws coördineerde. Bart is sinds 1995 getrouwd met Kristel, woont nog steeds te Zelem en heeft drie kinderen: Lukas, Marie en Juul.

Vandaag

Bart Das coördineert vooral middelgrote bouwprojecten van uiteenlopende aard. Hij werkt voornamelijk voor algemene aannemers die de projectopvolging aan hem toevertrouwen.